lauantai 30. tammikuuta 2016

Ystäväkirja haaste

Mä sain haasteen, kiitos Nea luulitko että unohdin? ;) itseasiassa unohin, mutta muistin ku kävin ihailee sun luomuksia. :D


Haasteen säännöt ovat yksinkertaiset:

Kiitä haasteen antajaa

Vastaa sinulle annettuihin Ystäväkirjan kysymyksiin

Lisää kuvaksi / kuviksi parhaiten itseäsi kuvastavia kuvia

Keksi uudet -tai käytä vanhoja - kysymykset blogiystävillesi

Haasta mukaan ihania bloggaajaystäviä.



1. Perheesi

- Minä ja pari lasta. Ollaan aika kovapäinen kolmikko, joilla varmasti vielä luonteet räiskyy yhteen moneen kertaan. 


2. Mitä teet työksesi?

- kotona oon diktaattori ja koitan tietää kaikkien hukassa olevien tavaroiden paikat (yleensä kyllä esikoinen tietää paremmin!) kyllä tää arjen pyöritys ihan työstä käy. Mutta kun haluaa välillä muutakin seuraa ku nuo kaks alle 4v;tä käyn hermolomalla varsinaisessa työpaikassa aikuisten teholla, jossa olen ollu yli 10vuotta sairaanhoitajana. Alalla kylläkin jo, kauhistus sentään, menossa 15. Vuosi teholla. :)  valmistuin laman ja pätkätyön kulta-aikaan 1999 ja teholle osittain sattumien kautta v. 2000. Tykkään kyllä työstäni älyttömästi. 


3. Minkä taidon haluaisit osata/oppia?

- hmmm... Niitä on monia... Mm. Vaikenemisen, oikeasti. :D sitte oon aina haaveillut italian ja Ranskan kielen taidosta. Virkkaus olis kans aika kiva osata. 

4. Mikä ärsyttää arjessa eniten?

- väsyneenä kaikki. :D sitä kun asuu kahen sottapytyn kanssa (itsehän en koskaan sotke ;) ) siivoaminen täällä onku lapiois lunta lumimyrskyssä. Mutta se mikä ärsyttää ehkä eniten metka kyllä tää Jatkuva kaiken vastuun yksin kantaminen. Välillä ihan aidosti on ikävä toista aikuista jonka kanssa vaikka keskustella  siitä mitä tänään syyään. Puhumattakaan sitte näistä isommista asioista. 


5. Mikä ilahduttaa arjessa eniten?

- kyllähän nuo vajaa 2v ja 3,5v on ihan ehdoton arjen hupi. Niiden letkautukset ja lapsen into on jotain, mitä toivoisin itsellenikin. 


6. Ruokabravuurisi?

- Jaa-a... Kai tähän kuuluu vastata se millä hurmasin lasten isän aikoinaan eli täytetyt kesäkurpitsat ja kreikkalainen salaatti. Jos mulla on aikaa ja viitselijäisyyttä paneutua väitän että mun ruoka on hyvää, valitettavasti usein arjessa se on just näitä 10min hätävararuokia. Ennen lapsia tein 3ruokalajin ruokia säännöllisesti. 


7. Hävettää tunnustaa...?

- Jaa-a..  Onpas vaikea kysymys... Tykkään aidosti salkkareista. :D ne nollaa hyvin pään ku lapset menee nukkumaan. 


8. Jos saisit rajattomasti rahaa, mitä tekisit?

- Kuten Neakin aprikoi että kuuluisi vastat hienosti hyväntekeväisyyteen laitosta yms. Niin aidosti kyllä ottaisin töistä sapatti vapaata, olisin lasten kanssa enemmän, matkustasin kaikkiin niihin kohteisiin missä oon aina halunnu käydä. Ja tottakai velattomuuden sitä ittelleen soisi siinä kohtaa. 


9. Ketä julkisuuden henkilöä ihailet ja miksi?

- Jutta Gustafberg on yks ketä on pakko ihailla. On noussut hienosti melko paskasta tilanteesta. Sitte tietty Vesa-Matti Loiri joka on yks lahjakkaimpia taiteilijoita mitä keksin. Paula Vesala on nykyään kans yksi kuka jopa ärsyttää omalla lahjalkuudeellaan. :D


10. Elämänviisautesi / mottosi?

- Kyllä karma hoitaa tavalla tai toisella. On oikeasti todettu useamman kerran tämän pitämän oikeasti paikkansa!





Laiskana käytän samoja kysymyksiä, koska oli ihanan kinkkisiä ja haastan 

Elämän ja langan fiilistelyä

Osakainen

Pipon ytimestä synttärit!

Pipon ytimestä  blogi juhlii komeaa 3v taivaltaan. Ja sen kunniaksi taaperon ikään yltänyt blogi arpoo ihan hurjia palkintoja! Käykäähän ihmeessä osallistumassa, jos onni potkisi. Mulla on ollu huono tuuri kaikissa arvonnoissa, enkä vielä oo mitään voittanut. Josko nyt jo onni muuttuisi...

keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Maariat

Miksi mä en oo aiemmin tajunnu kuinka ihania nuo #niinalaitinendesigns sukat on? Oikeen huvittaa. Ei ees mitenkään hankalia, joten voin lämmöllä suositella kokeilemaan niitä vaikka ei olis suuremmin pitsineuletta kutonu. (vaikka jossain osassa suomea vissiin kutominen on kangaspuilla tapahtuvaa, niin mulle se ei oo koskaan ollu neulomista. :) )

Maariat on aika kiva malli. Näyttää olevan myös Maaria 2;set olemassa. Mut eka näihin maarioihin. Ohjehan löytyy esim ravelvystä Maaria nimellä, ilmaisohje. Langaksi valikoitui tummansininen 7veikka, puikot 3,5mm ja silmukoita ohjeen mukaan 49. Näiden koko on n40-41. Ihanat sukat. Lankaa kului 120g eli lankalaihis sujuu oikeen kivasti. ;)

Maariat sisältää näitä kivoja sydän kuvioita, sopii moneen teemaan.
Huolimatta kuvion kauneudesta tuo oli itseasiassa sangen yksinkertainen tehdä, paljon helpompi ku muutama vuosi sitten ystävälle tekemäni sydän sukat. 



Tuolla yläpalkista löytyy nykyään 'ota yhteyttä' osio, mikäli haluaa ja mielii muhun yhteyden saada. 

lauantai 23. tammikuuta 2016

Mun unelma on valmis...

Regia fluoromania. Mun lempilanka, josta haaveilin pitkään. Ja kun raskin viimmeinki ostaa en millään keksinyt sen arvoista työtä. Kunnes näin Lankahelvetin blogissa aivan ihanat puolireiteen ulottuvat sukat samasta langasta. Ne jäi mieleen muhimaan. Mun kärsimätön luonne, ohut lanka ja 3mm puikot - öh... Joo... :D

Asia muhi mielessä ja loppukesästä alettiin Satun vertailee käsialoja kutoessa. Sovittiin että testataan kumpi kuluttaa enemmän lankaa prikulleen samassa työssä. Sovittiin, että 100silmukkaa ja 3mm puikot, sillä lähetään. Kunnes mää valopää huomasin että hitto mulla onkin vaan 80 silmukkaa. Mikä on vaan hyvä kun nuo sukat tippusivat vielä enemmän jos olis se 100silmukkaa.

Muistaakseni tässä kohtaa tajusin, että hitto näitä onkin vähemmän. Mutta en todellakaan alkanu enää purkamaan. :D:D mielenkiinnon ylläpidoksi lisäsin palmikon kulkemaan sukakssa. Ja vähentelin silmukoita kahdessa erässä niin että kun nilkan joustin Alko, oli enää 14silmukkaa/puikko.
Eka kertaa koskaan kudoin samaa tahtia näitä sukkia, koska tiesin että ei ikinä tuu paria jos en tee samaan aikaan. Tässä kohtaa projektia oli muuten Satu vielä edellä näissä sukissa. :D
Kunnes muutama ilta sitten räjäytin pommin ja laiton Satulle kuvan tästä. ;)  mulla ei oo ollu tekemistä ja oon vaan näpränny näitä, joten valmistuivat sopivasti pakkasilla. 
Onhan nää ihanat! Mut tosiaan, jos haluaa nuin pitkinä nuita pitää mun tarvii tehä joku nyöri nuihin ku ei ne pysy ylhäällä muuten. :D ja lankaa, sitä meni 176g!!! Eli mä oon tähän mennessä kuluttanut lankaa pikkusen vajaa 300g kutomalla. ;)  eikä vielä oo edes kuukausi loppu... Mikä pistää miettimään että kuinka hitosti mä oikeasti ehdin vuoden aikana kutoa. Mielenkiintoista.... 

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

January socks

Noni. Ekat sukat on sukka kalenterin sukistaki valmiina. Itseoikeutettu malli on January socks. Lankana on 7veikka joka on uniikkivärjäys. Tykkään väristä ihan hirveesti ja tää tammikuun sukkien malli oli I H A N A! Mut ei pääse oikeuksiin tässä langassa. Eli kyllä, tulen tekemään uudestaan!

Puikot oli 3,5mm, silmukoita 49yhteensä ja lankaa kului 104g! Sen saan miinustaa lankalaihiksesta! 
Kivat ja istuvat sukat. Menee lahjaksi ystävälle. ;) 


Jos en väärin laskenut (korjatkaa ihmeessä pliis) meitä mun blogiin ilmoittautuneita lankalaihisteliijoita on 9+minä? Eli 10... Sopivan pyöreä luku. Tammikuun lopussa teen erillisen postauksen missä on mun saldot ja siinä listaan samalla ketä on mukana. Halutaanko palkintoa parhaasta kulutuksesta? Ehdotuksia, ideoita. Tehdään meille kiva vuosi... Nyt meen vielä hetkeksi kaksien sukkien kimppuun... Toivottavasti valmistuvat nekin tälle kuulle! :D

perjantai 1. tammikuuta 2016

Synttärilahja sny;ltä

Kuten jo lupasin ilmotan mitä sain lahjaksi mun sny ltä kenen blogi löytyy osoitteesta violettilanka.blogspot.fi lapsia tää olis kiinnostanut kovasti tää paketti jo aiemmin, itse melkeen unohdin ku joulua laitoin.

Tämmönen suunnattoman kaunis pöllö kaulakoru siellä pienessä paketissa oli. Epäilen että mun sny on ite kutonu tuon ketjun paperinarusta. Lapset oli oikeen haltijoissaan äidin prinsessa korusta. Tänään on siis vietetty äidin päivää prinsessana. Koru oli kaulassa kunniapaikalla. 
Tuo pöllö on hurmaava. Iso, iso kiitos tästä huomiosta.  Ihana koru, juhliin pääsee käyttöön. 

Lapset halus prinsessa kakun. 
Ei mun oma valinta, mutta mitäpä sitä ei lasten eteen tekis. On ollu ihana päivä vaikka muuta pelkäsin, henkisesti rankka päivä varmasti vielä pitkään, mut mun pienet tärkeimmät on laulanut mulle koko aamun suomeksi ja englanniksi paljon onnea ja oon saanu prinsessa kohtelua. 

Eniten tunteisiin meni tämä leijona, jonka anoppi toi. Edesmenneen mieheni entinen unikaveri, ja minä sain sen omaksi! #ehkäyksarvokkaimpialahjojaikinä 

Vuoden 2015 viimenen työ...

Tai oikeammin oikea Iisakin kirkkojen esiäiti. :) Alotin tämän villapaidan marraskuussa 2011 kun ei ollu tietoakaan lapsista. Lankana novita isoveli ja ohje löytyy muistaaksei novita talvi 2011 lehdestä eri väreillä. Tässä välissä on synnyttänyt pari lasta niin vähän venähti.

Pohjimmainen syy on oikeasti se että näiden isompien töiden kohalla katoaa totaalisesti mielenkiinto jossain kohtaa. Tämäkin on virunut yhdistämistä vaille yli vuoden. Hieno tuli, ja käyttää pääsee, varmasti!
Villapaita on kudottu 8;n puikoilla ja varsinainen etukappaleen tähtikuvio intarsiana. Tuota hienoa sanaa en ole ennen käyttänyt, mutta älyttömän etevä tekniikka, ei jää kuvio kiristämään.  
Tämä takakappale vaikka näyttää helpolta on kudottu kokonaan kaks kertaa, siksi tää jäikin vaiheeseen pitkäksi aikaa. Syynä se, että muutamaa senttiä vaille valmiina unohdin totaalisesti silmukoiden lisäykset ja kavennukset mitkä vaikutti kuvioon. Sen verran harmitti alusta alottaa, että ei heti tullu tehtyä. :D:D

Hihat tuli kyllä nopeaa kun kuvio oli kaunis, ja yksinkertainen. Tätä ennen en oikeen oo isoveli langasta mitään tehny, mutta kyllä tämä sydämen vei, ihana lanka. 

Tänään avasin myös sny:ltä tulleen synttärilahjan. En viiti tähän laittaa mitä siellä oli, vaan teen teen erillisen päivityksen siitä kokonaan. Lankalaihis Alko tänään, toivon mukaan huomenna jo ehdin siitä erillisen sivun tekemään tavoitteineen.