tiistai 30. elokuuta 2016

Taas mennään

Vaikka meinasinkin jättää väliin, en pystyny. Eli Salainen neuleystävä pyörähti jälleen käyntiin ja sain 1. Yhteydenoton, eli kortin.

Kortissa sny kertoo että jännittää ja toivoo meille kivaa syksyä. Sitä samaa voisin itsekin sanoa, innolla jo odotan tulevaa. Kiitos hienosta kortista! 

lauantai 27. elokuuta 2016

Syyspipo

Syksy tulee ja mua halutti neuloa itelleni jälleen yksi pipo. Mulla niitä on joka lähtöön, mutta aina on tilaa uudelle. ;)

Tällä kertaa langaksi pääsi 100% Akryyli, mitä en hirveesti tykkää kutoa, mutta tämä silver dream oli todella positiivinen poikkeus; lanka juoksi jouhevasti. Hamstrasin tätä lankaa lanka maailmasta viime syksynä, enkä oo vielä mitään tehny.

Kudottu 4,5 mm kantikkailla puikoilla. Lähdössä 80silmukkaa,joka osoittautui liian tiukaksi,  joten lisäsin jokaiseen oikeaan silmukkapariin yhden lisää eli näin ollen resorin eteni 3 oikein 2 nurin mallilla.

Tämä silmukkamäärä oli hyvä, Ehkä hiukan löysä, mutta pipo ei ole koskaan kireänä kiva. Toivon, että pipo ei hirveästi veny käytössä.  Kivasti blingblingiä ja väriä sisältävä lanka sai aikaan ihanan sateenkaari pipon.

Tässä kohtaa työtä aloin miettimään haluanko tähän tupsun vai ei, mutta päädyin kuitenkin tekemään tupsun tähänkin pipoon.  Minulla on näiltä tupsullisia pipoja alkaa olemaan ihan mukavasti. 

Lankaa meni 54g. Lopputulos pipolla näytti tältä;


keskiviikko 17. elokuuta 2016

Tauon jälkeen

Niin se syksy tuli ja into kutomiseen palasi. Lapset lähti päiväkotiin, joten mulla on säännöllisesti aikaa kutoa nyt jälleen kerran. Lanka paaston tilanne on plussalla pahasti, pitänee laskea langat uudestaan. Pahasti näyttää sille, että asettamani 10kg;n alitus langoissa jää haaveksi, mutta loppuvuosi ja innostus sitä myöden näyttää.

Pikkuhiljaa aloitin itselleni epätyypillisellä puikkokoolla eli 2,5mm puikot ja lankana safari hjärtegarn. Oon hautonut tätä lankaa vaikka kuinka kauan ku ei vaan oo napannut. Sain perussukat tästä aikaa, vaikka lanka itsestään tekee kivat tiikerisukat. Puikolla oli 16s/tikku. Kokona näissä 40. Lankaa kului 66g ja tässä on yks syy miksi en näistä ohuista välitä. :)

Seuraavaksi langaksi valikoitui 7veikka,itsevärjätystä kasasta. Langasta tuli lapsen perussukat, kokoa en osaa tarkasti sanoa, veikkaan jossain 30 molemmin puolin. Silmukoita oli 12s/tikku. Lankaa kului 95g.

Eli perussukilla alkoi syksy, katotaan mitä seuraavalla  kerralla tulee. Pikkuhiljaa tässä voi alkaa jo joululahja hommia miettimään.