tiistai 29. maaliskuuta 2016

Ja arvonnan voitti....

Suoritin arvonnan suljettu lappu tekniikalla. Osallistujia 17kpl. Lappu/nimi ja ne kulhoon

Arvat kulhossa ja hereillä ollu esikoinen onnetaren roolissa. Pitkään käpeloi lappuja lopulta yks tuntu omimmalle. 

Arvonnan voitti.... 
Laiskana en jaksanu koko nimeä, eli Elina Helminen, ilmoita haluatko sukat vai säärystimet ja väri. Onnea voittajalle! 

Toinen revontuli

Niin se vaan alko vironvilla huutelee haluvansa työnalle. No mikäpä siinä, kun syksyn sny kierroksella sain erittäin mieluisen vironvilla vyyhdin. Tämä huivi oli paljon helpompi tehdä ku se eka - oli jo käsitys mitä on tekemässä.

 Huivi valmiina ennen pingotusta. En mä ymmärrä miksi ne viimeset muutamat kierrokset ja päättely aina tuskastuttaa. Vissiin liikaa silmukoita mun makuun ;)


Valmis pingotettu huivi. Ihanat sinisävyiset liukuvärjäykset, kiitos kaunis edelliselle  Snylle. Tämä huivi jää omaan käyttöön! Lankaa meni -172g eli lankasaldo nyt 12125g
P. S. Arvonta on päättynyt, suoritan arvonnan illan aikana! 

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Helmikuun sukat

Noni, tulihan ne valmiiksi. Helmikuun i heart you sukat sukkakalenterista. Vähän oikasin, koska inhoan silmukoita jäljentää jätin sydämen tekemättä. Varsi oli kiva, kunhan tajusi tekniikan. Jälleen kiitos #niinalaitinendesigns kivoista sukista. Nämä menee lahjaksi.
 Lankana vanha 7veikka opi villasukka, kulutus 112g, silmukoita 48 3,5mm Bambu puikot. Tämän myötä mun lanka saldo on (lasketaan plussaksi nyt kuitenki se iki ihana step 6) 12297g ja kun tästä. Vähentää noi sukat on saldo... 12185g näyttää olevan hankalaa alittaa toi 12kg...:D
Yritin ottaa pinnasta kuvaa mut ei oikeen onnistunu. Kaunis pitsi kuitenki on varressa. 

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kevään ensimmäinen sny paketti

Niin se löysi perille, kevään eka sny paketti. Mun mobiili posti ilmotti mulle rekisteröityneen mysteeri paketin seilanneen useamman kerran lajittelussa. Kuitenkin nyt mulla.

Maaliskuun teema:
'Naisten päivä'
-Maaliskuussa vietämme naisten päivää (8.3.)
- Teematon kuukausi
- Tutustua omaan pariin ilmoittautumislomakkeen (+blogin) kautta ja kasata paketti parin omien mieltymysten mukaan.
- Oma luovuus kunniaan.

Koin tämän itse ehkä hankalammaksi kun ei ollu teemaa minkä ympärille rakentaa paketti, mutta taas kerran sepä tässä olikin mielenkiintosta. Aika velho tuo meidän emo.

Siinäpä se, mun hieno paketti! On askartelulehti, ohje kerttu sukkiin, kynttilöitä (joita eka katoin suklaamuniksi :D) kirje, pääsiäisteippiä, tipuja, suklaamunia ja tupla. Lasten suklaamunat ei ehtiny kuviin. 

Tämähän on mun ehdoton lemppari lanka eli austerman step 6 ja siksi erillinen kuva kun väri on niin mua. Todellakin teen tästä kerttu sukat itselleni niinku toivoit. Toivottavasti pääsen jo huomenna alottaa. En aio ees laskea lankaa lanka saldoon, koska haluan heti nuo gnu-suvun sukat teon alle. Lisäksi paketissa oli hieno, ilmeisesti virkattu oma tekele, taidokas. Ei tätä raski edes käyttää.
Iso kiitos, ei haittaa pääsiäisvoittoinen paketti, meillä kukkomunia ollaan koko ajan vailla ja odotellaan urakalla pääsiäistä. Raeruohon kasvua arvioidaan joka päivä. 

Langan värjäystä


Pitkästä aikaa aattelin värjätä lankaa. Olin jemmannut valmiiksi kool aidia hyllyyn ja äiti halus oppia mikrovärjäyksen, mistä itekki eka kertaa kokeilin. Kiitos neuvoista, Satu

Vasemmalla puolella on annenpuuhailujen lähettämä nalle luontoretki. Vedin siihen värien jämät, tuli aika kiva. Oikealla puolella on 7veikkaa jossa on 2eri kool-aid väriä. En muistanu että langat imee näin paljon värejä. ;) pakkohan se näin lankalakossa on sit keskittyä kool-aid ostoksiin. 

Tässä vielä kirkkaan vihreä minkä sain lime-lemon koolaidilla aikaseksi. Tää on siitä kivaa touhua että lapset voi osallistua kans, kunhan aikuinen hoitaa värin puretuksen mikrossa.

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Tuubihuivi

Mulla on ollu hiukka yli 2v lankaa tuubihuivia ajatellen. Ostin jokunen vuosi sitten lankamaailmasta heräteostoksena tätä;
Paksu, ihanan kevyt akryylivilla sekoite lanka. Kudoin nro 10 puikoilla 100silmukkaa alotuksessa. Koska muuta suunnitelmia mulla ei langalle ollut kulutin tähän kaikki 3 kerää eli 300g. 
Lankaa oli niin paljon, että kiepautin solmun huiviin tekovaiheessa, jotta sain tarvittaessa päähineen tästä kans. 


Lämpöinen, kutiamattoman oloinen lanka. Ehdottomasti  tulee käytettäväksi näille kevät tuulille. 
Tässä kuvassa tuubi on kaksinkerroin. Ainoa, mikä harmittaa on se, että en tehny tätä aikaisemmin ;D Lankalaihiksella saldo tämän - 300gn jälkeen on 12147g, huhhuiijaa, joko kohta päästään yhdentoista puolelle? 

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Perus sukat


Once again välityönä, kun ei muuta keksinyt perus sukat. Kokoa n. 40 ja Lankana Regia - yks mun lemppareita. Regia on siitä älyttömän kiva lanka, että ei tarvi kohdistaa kuvioa, kun ne menee ikään kuin itsekseen yksiin. Nää Regia langasta tehdyt sukat on kodittomat toistaiseksi. Lankaa kulu 93g,mikä tekee lanka saldoksi 12447g silmukoita oli tutut 48s eli 12s/tikku ja puikot 3,5mm

Eilen juhlittiin vauvan 2v päiviä. Teemana kätyrit tottakai. Alla muutama kuva leipomuksista ja kakku tottakai. 



perjantai 4. maaliskuuta 2016

Virkatut säärystimet

Herra mun jee... Mä onnistuin virkkaamaan säärystimet! Uskomatonta... ;) ohje löytyy nemiran nurkkauksessa (nemirannurkkaus.blogspot.fi) , kiitokset sinne. Ihana malli, teen ehdottomasti heti toiset. Mulla meni näihin lankaa 160g, mikä tuntuu kivalle erittäin roiman helmikuun plussan jälkeen. :D Lupasin kaverille tehä samanlaiset eri värillä.

Lankana 7veikka ystävänpäivä paketista. Metka juttu kuinka paljon käsiala yhden työn aikana muuttuu, nuo on vähän pari puolet, mut on ne kuitenki mun ekat! 
Napeiksi laitoin jokunen aika sitten ebaysta tilattuja halpis nappeja, kivathan näistä tuli! 
Nyt kelpaa taas hetken aikaa olla onnellinen. Lanka saldo helmikuusta jäi tosiaan niin plussaksi että en ees kehtaa laskia. Mut nyt - 160g kulutukseen tekee tämän hetkisen tilanteen saldoksi 12580g. Jatketaan sinnikkäästi kohti sitä tavoteitta. Olethan muistanu mun blogissa olevan arvonnan? ;) 

torstai 3. maaliskuuta 2016

Arvonta

Laitetaan arvonta pystyyn. Mun blogi tulee juuri näinä aikoina vuoden vanhaksi, joten arvotaan sen kunniaksi mun tekemä neulos omalla mitalla ja väri toiveella. Minä päätän mallin, sinä päätät värin. Sen verran rajataan, että valitaan joko sukat tai säärystimet. Miten pääset mukaan?

Yks arpa, jos oot lukija mun blogissa.
Toinen arpa jos seuraat mun blogia Facebookissa/ instasssa
Kolmas arpa jos jaat tän ilosanoman eteenpäin.

arvonta suoritetaan pääsiäismaanantaina, eli osallistuminen lakkaa pääsiäissunnuntaina klo 24. Kommentoi alle monellako arvalla olet mukana!


Onnea matkaan!