perjantai 26. helmikuuta 2016

Pipo ja tiskirätti

Aloin kutomaan itelle pipoa fluoromaniasta. Joo ei ihan onnistunu. :)  menee kuopuksen päähän ainoastaan joten kuopus sai pipon. :)


Kuten näkee on tässä mallina iso nukke eli pienehköksi jäi. Päänympärys olis ollu ok, mutta pipo jäi liian matalaksi. Alussa oli 120 silmukkaa ja lankaa meni itte pipoon 45g tupsun kanssa. Aika vaatimatonta!  Mä oon ihan hurahtanut näihin pieniin metallisiin merkkeihin 
Onhan näillä näppärä merkata käsintehty signeeraus töihin. Näiden ainoa huonompi puoli on se, että näitä ei saa paksuihin lankoihin mukaan saman tien. Silläpä suunnitelmissa on jotain puisia tms nappeja hankkia. 

Lisäksi tein jokin aika sitten tiskirätin. Lankana lanka maailman bamboo lanka, kulutus 25g. Eli näiden myötä mun kulutus nyt on - 70g. Voi valtava! ;D saldo siis 12670g 

Postia snyltä.

Niin se pyörähti käyntiin syksyn sny kierros. Sain postia omalta snyltä ja kortti kirjoituksineen sai hymyilemään ja innolla odottamaan tulevia paketteja. Kirjeessä oli kortti, pussillinen raeruohoa, joka tulee kyllä tarpeeseen sekä da  capo jonka jo kahvin kans herkuttelin. Ihana muistaminen kiitos sinulle!

perjantai 19. helmikuuta 2016

Muurahaisen polkua

Esikoinen on alkanu itkee kasvukipuja öisin. Itselläni ne oli ihan hirveitä. Lupasin tehdä pitkät sukat moiseen kurjaan vaivaan, lämmittämään kipuilevia jalkoja yöllä.  Langan sai lapsi valita itse ja päätyi vihreä sävyiseen teeteepallas lankaan.

Kudoin 3,5mm puikoilla, silmukoita 48 eli 12silmukkaa/tikku. Muurahaisen polkua oon halunnu testata jo pitkään ja ehdottomasti teen uudelleen, niin kiva tuli. Kuvio on helppo tehdä:

1krs: 2o 2n koko kierros
2krs: langankierto, 2o yhteen, 2n koko kierros samaa toistaen.
3krs 2o 2n koko kierros
4krs 2o yhteen, langankierto, 2nurin koko kierroksen ajan.

Ja sit vaan toistat kierroksia 1-4



Sukat on kantajalleen mieluisat,  vieressä on istunut odottamassa koska ne tulee valmiiksi. Halusin jättää kärjet auki, kun esikoisella on jokin ihme kasvukausi menossa. Puolessa vuodessa jää isot vaatteet pieneksi. Lisäksi lapsen on turvallisempi käydä vessassa öisin kun ei sukka luista.


sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivä vaihto

Osallistuin lasten kanssa Satun järjestämään ystävänpäivä vaihtoon. Lapset lähetti tällä kertaa annen lapsille, jolta viimeksi saatiin ja saivat Sadun lapsilta. Innokkaasti niitä onkin ooteltu, taas oikein täristy.

Lapset sai värityskirjat, värikyniä suihkusaippuat, suklaata, suihkukukat (joista oikeen vannotettiin niiden olevan heidän enkä minä saa lainata) ja suklaatikut kaakaota varten. Oikein oli mieluisa paketti ja heti piti päästä pesulle. ;) 

Minäkin sain Satulta paketin, mokoma ketale mitään puhumatta laittanu. <3 

Paketissa oli kasvonaamio x2, jääkaappi magneetti ja uutta fazerin suklaata, Nam Nam! Suklaa meni jo ja hyvää oli! 

Itse lähetin sinisen sohvan isännälle paketin ja sain paketin Susannalta maalta, blogi täällä 

Eli lankaa +300g lankalaihikselle (ei haittaa, lisää haastetta) virkkuukoukku, banaanilastuja, tikkarit, teetä, heijastin ja käsi rasvaa sekä taika lehti jossa kuulemma helppoja ohjeita alottelevalle virkkaajalle. Kiitos. Saa nähä, mun hermoilla voi olla työ ton virkkaamisen kanssa, Mutta kokeillaan. Kiitoskiitos paljon paketista! 

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Baktus huivi

Lapset on kärttäny pitkään omaa huivia. Itseasiassa siitä lähtien ku sain syksyn sny huivin valmiiksi on säännöllisesti vinguttu koska teet mulle huivin. No, tuumasta toimeen, lapset sai valita ite Lankansa.

Baktus mallin  oon nähny vuosia sitten, mutta unohtanut. Muistaakseni tää on alunperin norjalainen malli, ainaoikein neule, jossa lisäykset ja kavennukset tapahtuu samassa reunassa. Kiva malli oli neuloa.

Isompi päätyi sinisävyiseen pallakseen teetee lankaan, jonka itseasiassa oon saanu kevät sukka vaihdossa vaihdetussa taikapallossa. Eka kertaa teetee mulla käytössä ja kiva lankahan tämä oli.
Lankaa meni 100g, 3,5mm puikot.

Pienempi päätyi kevään sny kierroksella mulle lahjaksi päätyneeseen Anne lankaan, vihreä sävy. Annea en oo kans aikaisemmin kutonu, ihana lanka tämäkin. 4,5mm puikot oli tässä käytössä ja lankaa meni tähänkin 100g 

Lisäksi myin lanka kerän eli näiden myötä lankaa on menny 350g,eli vuoden alusta 750g en olis uskonut... Noh, jotta ei ihan näin hienosti jatku, lankasataman mysteeri lankapaketti huusi mun nimeä. :) pakkohan se oli saada. 
Eli lupsaa tulla tupsahti 550g :D noh, jatketaan silti tiukistelua lanka rintamalla... 

torstai 4. helmikuuta 2016

Kevään Salainen neuleystävä!

Tulkaa mukaan mun mielestä älyttömän mukanaan salaiseen neuleystävään. Idea on lähettää 4kk ajan salaista postia ystävälle vaihtuvien teemojen mukaan. Ilmoittautuminen on käynnissä. Lue lisää http://salainenneuleystava.blogspot.fi/2016/01/sny-kevat-2016-teemat.html?m=0

maanantai 1. helmikuuta 2016

Tammikuun laihistelun tulos

Nonii. Tammikuu on laihisteltu langoissa. Olin toiveissa että teon alla oleva huivi olis vielä ehtiny tammikuun saldoihin mutta ei ehtiny. Kolme työtä ehdin saaha valmiiksi, ja paras kulutus tottakai mun pitkiin unelma sukkiin vaikka lanka olikin ohuin. Niihin 176g.

January socks malli vei 104g joten pieni nyssäkkä jäi tästä 150g kerästä. Maariat sai 120g jolloin ihan olemattoman pieni 30g kerä jäi.

Näin ollen tammikuun kulutus on - 400g! Kuun alussa saldo oli 12720g ja nyt vastaava summa on siis näin ollen 12320g plussaa ei tullu lankoihin, olin todella nuukana, vaikka uudet seiskaveikan värit vetää puoleensa. ;)

Tästä jatketaan, miten teillä muilla meni?